Škola nordijskog skijanja

Datum objave: 10.01.19 Objavio: admin

Nordijsko skijanje je vrsta skijanja poznatija kao skijaško trčanje. Ime je dobilo po zemljama u kojima je nastalo, a i danas je najpopularnije upravo u nordijskim zemljama: Finskoj, Norveškoj i Švedskoj. Osim što je popularan vid rekreacije, nordijsko skijanje je i takmičarski sport koji je standardna disciplina na Zimskim olimpijskim igrama.

Skijaški klub „Igman“ Sarajevo je i ove godine organizirao Školu nordijskog skijanja u saradnji sa Službom za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje općine Ilidža. Obuka je trajala u periodu od 2. 1. do 6.1.2019. godine i odvijala se na Velikom polju na planini Igman. U ovom projektu učestvovalo je pet učenika iz „Druge osnovne škole“, a to su: Muzur Amina, Dervišević Rania, Drkić Tarik, Sejdić Sanjin i Hujdur Irhad. Općina Ilidža je finansirala dio troškova ove obuke, a aranžman obuke obuhvatao je: petodnevni prijevoz (autobus), obuku i rad sa trenerima, opremu za ski trčanje (skije, cipele, štapovi), čaj, organizaciju završne utrke i dodjelu diploma o završenoj obuci.

Zahvaljujemo se Općini Ilidža što je i ovaj put omogućila našim učenicima učešće u zanimljivim i edukativnim projektima kakav je Škola nordijskog skijanja.

FOTOGALERIJA