Sportska takmičenja

Datum objave: 21.05.19 Objavio: admin

Nakon veoma uspješnih kvalifikacionih utakmica u kojima su se takmičili osnovci iz 11 osnovnih škola sa područja općine Ilidža, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, u KSiRC Ilidža su 9. maja 2019. godine odigrane finalne utakmice u dobojci za djevojčice i košarci i fudbalu za dječake. Kako su naša odbojkaška i košarkaška ekipa ostvarile odličan plasman ulaskom u finale, ovo takmičenje nije moglo proći bez trofeja.

Odbojkaška ekipa druge osnovne škole u sastavu: Šošević Šejla, Hukara Erna, Borovac Amna, Salčin Nejra, Oručević Berina, Gibanica Elmedina, Šuman Ilma, Fehratović Šemsida, Hukić Emina, Dević Nejla i Barac Hana, predvođena nastavnicom Adisom Divoš odigrala je finalnu utakmicu protiv ekipe Prve osnovne škole i zasluženo osvojila prvo mjesto na nivou općine Ilidža.

Košarkaši naše škole predvođeni nastavnikom Mirzom Mahmutovićem u finalu su se sastali sa ekipom Desete osnovne škole i osvojili drugo mjesto. Ekipu naših košarkaša čine: Arijan Vlahen, Omar Hasečić, Mehmed Muminović, Edin Pindžo, Farik Lokvančić, Isak Kolar, Haris Islamović, Muamer Bronja, Aner Ajdinović i Tarik Puriš.

Okićeni trofejima upućujemo iskrene čestitke našim učenicima kao i nastavnicima Adisi i Mirzi sa željom da se uspjesi naših sportista i dalje nižu!

FOTOGALERIJA