SVEČANA AKADEMIJA

Datum objave: 16.05.19 Objavio: admin

Dana, 15.05.2019. godine u Domu kulture u Hrasnici, održana je svečana akademija povodom obilježavanja godišnjice formiranja Drugog motorizovanog bataljona–Četvrte viteške motorizovane brigade i Dana mjesne zajednice Hrasnica II.

Učešće u obilježavanju ovog značajnog dana uzeli su i naši učenici. Ples uz pjesmu „Abeceda“, izveli su učenici prvog razreda, te svojim prelijepim scenskim nastupom oduševili sve prisutne. Oni su pjesmom i plesom prenijeli vesele dječije emocije. Učenike su pripremale učiteljice Jasminka Paleta, Vildana Jahić i Emina Memija. Posebno iznenađenje je bio ansambl gitara, a učenike je pripremala nastavnica  Dijana Rogić. Izveli su prelijepu kompoziciju pod nazivom „Kompozicija za dvije gitare“.

Trenutak koji je dočekan velikim aplauzom i oduševljenjem bio je uručenje pobjedničkih pehara ekipama koje su ostvarile zavidne rezultete na sportskim takmičenjima.

Na Memorijalnom malonogometnom turniru povodom Dana obilježavanja bitaka za Stojčevac, naši učenici su zauzeli treće mjesto. Učenike je pripremao nastavnik Mirza Mahmutović.

Održan je i odbojkaški turnir „ Haris i Gigi“, a učenici naše škole su zauzeli ubjedljivo prvo mjesto. Učenike je pripremala nastavnica Adisa Divoš.

Zaista smo ponosni na naše učenike koji pokazuju izuzetne rezultate u svim nastavnim i vannastavnim oblastima. Našim vrijednim učenicima i njihovim nastavnicima iskrene čestitke što su uveličali ovaj značajan dan!

FOTOGALERIJA