SVEČANI ISPRAĆAJ MATURANATA DRUGE OSNOVNE ŠKOLE

Datum objave: 1.07.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U ponedjeljak 13.6.2022. godine ispratili smo još jednu generaciju devetih razreda. Svečanost ispraćaja započela je u dvorištu Druge osnovne škole gdje su se okupili naši dragi učenici i učenice u pratnji svojih članova porodice. Lijepi kako samo mladost lijepa može biti, u šarenilu svečanih odijela i haljina. Opijeni mirisima parfema koji su ispunili naše dvorište mogli smo se sa suzama u očima prisjetiti njihovog prvog dana škole, davno, prije ravno devet godina, kada su ih iz ruku roditelja preuzele učiteljice i uvele ih u šareni svijet znanja i radosti.

Učenicima i roditeljima se ovom svečanom prilikom obratio direktor škole, mr. Almir Ćesko: „Dragi maturanti, želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha. U život i rad naše škole vi ste utkali najljepše uspomene. Sa vama sam protekle sedmice proveo dane ekskurzije i zaista ste pokazali ponašanje koje je kruna, kojoj nema ravne, koja će sjati gdje god idete – to je vaš odgoj i znanje. Zaslužujete javnu pohvalu: BRAVO, DJECO!“

Nakon obraćanja direktora uslijedio je svečani defile maturanata kroz centar Hrasnice prema Hrasničkoj cesti, nakon kojega su se učenici u pratnji svojih roditelja uputili ka Hotelu Hills na Ilidži gdje je planirana proslava maturske večeri.

Dragi naši maturanti,

nek’ vas sreća uvijek prati,

nek’ se trud uspjehom plati,

a mi ćemo se vas uvijek sjećati!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA