SVEČANO OBILJEŽEN 116. ROĐENDAN DRUGE OSNOVNE ŠKOLE

Datum objave: 9.06.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Svake godine maj mjesec donosi nam mnogo uzbuđenja. Dio tog uzbuđenja vezan je za kraj školske godine, završne provjere znanja i borbu za što bolje ostvarene rezultate. Drugi, onaj ljepši dio, vezan je za obilježavanje bitnih datuma od kojih se naročito ističe jedan: rođendan naše Druge osnovne škole. Ove godine naša stara Druga, a ipak puna mladosti i po vrijednosti prva, napunila je ni manje ni više nego 116. godina postojanja! Iako su se imena, kao i historijske epohe smjenjivala, ova škola bila je i ostala gnijezdo znanja i odgoja mladih generacija.

Priredba povodom Dana škole održana je u petak, 31.05.2024. godine u fiskulturnoj sali škole. Programu su prisusvovali brojni gosti, zvanice i roditelji, a također i učenici naše škole. U čast Dana škole učenici i nastavnici gotovo svih generacija izveli su zapažen program ispunjen plesom, pjesmom i recitacijama, a bilo je tu i igrokaza i smijeha. Posebno je emotivno bilo proglašenje učenika koji su ponos generacije svojim uspjehom u učenju, vladanju i vannastavnim aktivnostima. Njih trinaestero su uz počasni naslov dobili i priznanje od direktora škole, Almira Ćeske. Svečanost je završena uz pjesmu i ples, dok smo se opraštali od naših dragih maturanata.

Mnogi uspješni i vrijedni ljudi nose sjećanja na đačko doba provedeno u ovoj školi. U nizu uspješnih generacija ispratili smo još jednu, veoma dragu i vrijednu svake pohvale. Svim učenicima škole, njihovim roditeljima i uposlenicima škole, kao i svima koji ovu ustanovu doživljavaju svojom i dragocjenom, želimo SRETAN DAN ŠKOLE! Nadamo se da Druga osnovna škola dočekati još puno rođendana ponosna na svoje uspješne učenike i uposlenike!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA