SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Datum objave: 18.05.17 Objavio: admin

U ponedjeljak, 15.05.2017. godine, u zaista prelijepoj atmosferi, svečano je obilježen rođendan „Druge osnovne škole“. Svojim su prisustvom naši gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole, uveličali ovaj značajan dan. Najmlađi učenici su u dvorištu škole, dočekali goste.Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, prisutnim gostima se obratila direktorica škole prof. Arnela Trešnjo i zahvalila im se što su svojim dolaskom uveličali ovaj značajan dan. Ponosno je istakla brojne, veoma uspješno realizovane projekte, primjere dobre prakse, obnovljenu infrastrukturu, utopljene prostorije škole, opremljene kabinete multimedijalnom opremom i novim nastavnim učilima.

Sve navedeno je doprinijelo unapređenju odgojno-obrazovnog procesa, jer naš cilj je da proces učenja učinimo lakšim i zanimljivim, a usvojena znanja trajnim.

Uručene su i zahvalnice prijateljima naše škole, jer su prepoznali prave ciljeve, te dali svoj veliki doprinos u njihovom ostvarenju.

Mladost je sretno doba u kojem čovjek počinje da vjeruje u sebe, a i mi vjerujemo u njih, naše vrijedne učenike, koji su na brojnim takmičenjima predstavili školu u najljepšem svjetlu. Predano su radili uz podršku svojih nastavnika, a njihovi uspjesi sve govore, jer kada se radi srcem, uspjeh ne može izostati.

Naši učenici Timam Rožajac, Ajla Lončarić, Almina Barac i Samir Begić su u toku devetogodišnjeg školovanja ostvarili opći uspjeh 5,00. Svečano su im uručene posebne pohvale, koje su svojim učenjem i zalaganjem zaslužili.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom predstavili su se naši učenici i prenijeli vesele dječije emocije. Uz pjesmu, ples, glumu i recitale, podijelili su radost i sreću. Razigrani mališani su oduševili sve prisutne.

SVIM UČENICIMA, NJIHOVIM RODITELJIMA, UPOSLENICIMA I NAŠIM PRIJATELJIMA, SRETAN DAN ŠKOLE!

 

FOTOGALERIJA