SVEČANO OBILJEŽENA 115-TA GODIŠNJICA NAŠE ŠKOLE

Datum objave: 5.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Škola je bezgranični svijet znanja. Škola nam daje podršku, daje nam toplinu i radost. O dugogodišnjoj historiji naše škole  svjedoče generacije i generacije učenika koji su izgradili ono što danas čini Drugu osnovnu školu – školu koja uspješno spaja tradicionalna znanja i vještine s inovacijama modernog vremena, školu koja njeguje vrijednosti, poštuje različitosti i prenosi znanje.

U srijedu, 24. 5. 2023. godine, svečano smo obilježili Dan škole, poseban dan za sve nas. Obilježili smo 115-ti rođendan naše škole. Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole svojim prisustvom uveličali su ovaj značajan dan. Mnoštvo aktivnosti satkano u mozaik najljepše odgojne priče koju su pripremili naši učenici zajedno sa svojim nastavnicima imali su samo jednu poruku, a to je da različitosti čine život ljepšim. Naši su se đaci predstavili plesom, pjesmom, igrokazima i recitalima. Prenijeli su vesele i iskrene dječije emocije.

Prisutnim gostima obratio se direktor škole Almir Ćesko i zahvalio što su svojim dolaskom uveličali ovaj značajan dan za nas.

Posebne pohvale i prigodne nagrade za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku devetogodišnjeg školovanja dobili su naši učenici: Hadžić Bakir, Čolak Lejla, Lindov Lamija, Alić Ibrahim, Bradarić Imran, Čorbo Hanan, Imamović Suana, Hadžić Asja, Milišić Nidal, Bajić Bakir, Cviko Iman i Omerović  Tarik. Oni su naša kruna, najbolji među najboljima, oni su ponos generacije.

Vrlo emotivan trenutak podijelili smo sa našom učiteljicom Amrom Medar, koja je završila svoj radni vijek u našoj školi i koju ispraćamo u zasluženu penziju. Direktor škole je u ime kolektiva i u svoje lično ime uručio našoj Amri zahvalnicu i prigodan poklon za sav doprinos i neizbrisiv trag koji je ostavila u našoj školi. Želimo našoj učiteljici Amri, prijateljici, sagovornici, osloncu u svakom smislu da uživa u mirnim danima sa lijepim sjećanjima i zadovoljstvom na ono što je ostavila iza sebe.

Na kraju, najavili smo i izlazak našeg školskog časopisa EHO u kojem su prezentirani svi uspjesi naše škole, mnogo uspješno realiziranih projekata i ostvarenih aktivnosti, a ima ih zaista mnogo.

Ovim putem, svim našim učenicima, saradnicima i uposlenicima čestitamo Dan škole uz želje da Druga osnovna i dalje niže uspjehe, promoviše znanje i njeguje istinske vrijednosti – toleranciju, jedinstvo, zahvalnost, kreativnost, ljubav, zajedništvo, drugarstvo, iskrenost, stvaranje, poštovanje i ljubaznost.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA