SVEČANO SMO ZAPOČELI NOVU ŠKOLSKU GODINU

Datum objave: 17.09.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Septembar je mjesec koji ispraća ljeto, a dočekuje jesen i đake u školi. Prvog septembra ove 2022. ponovo se začulo školsko zvono, a učenici, novi i stari, ispunili su školsko dvorište. Uz najmlađe su neizostavno bili i roditelji koji sa zebnjom ispraćaju svoje mališane u novo razdoblje njihovog života – đačko doba. Nadamo se da će naši prvačići brzo naučiti letjeti u jatu Druge osnovne škole.

Prije ulaska u školu učenici i nastavnici su dostojanstveno odali počast našoj domovini uz intoniranje himne Bosne i Hercegovine. Po dolasku u učionice učenici su preuzeli svoje udžbenike koje su im ove školske godine obezbijedili Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općina Ilidža. Radosni što su ponovo na okupu, razmijenili su utiske i doživljaje sa proteklog raspusta i radoznalo slušali šta ih to očekuje u novoj školskoj godini.

Želimo našim učenicima i uposlenicima dobro zdravlje s nadom da će i ova školska godina proteći sretno kao i prethodna, da će se uspjesi nizati jedan za drugim, a trofeji na policama množiti kao i dosad!

SRETAN POČETAK DRAGI  NAŠI ŠKOLARCI!

Pripremila: Selma Bećirović