SVEČANOST ZA ILIDŽANSKE PRVAČIĆE

Datum objave: 19.09.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Polazak u školu i prvi dan u školi je poseban doživljaj za svako dijete. Uvijek se trudimo da taj dan ostane u lijepom sjećanju naših učenika. Ove godine se za lijepe uspomene pobrinula Općina Ilidža na čelu sa načelnikom Nerminom Muzurom, koji je organizirao zajedničku svečanost za prijem svih 750 ilidžanskih prvačića u školskoj 2023/2024. godini.

Svečanost je održana na novouređenom Centralnom trgu gdje se okupilo mnoštvo djece, roditelja, školskog osoblja, direktora, te djelatnika Ministarstva odgoja i obrazovanja i Općine Ilidža. Uz zvuke državne himne malene ručice podigle su ka nebu kartone u bojama kojima su zajedno spojili sliku zastave Bosne i Hercegovine. Ovaj simpatični performans bio je samo uvod u veseli program koji je započeo obraćanjem načelnika općine Nermina Muzura i ministrice odgoja i obrazovanja Naide Hota Muminović.

– Ovo nije dan za velike govore, danas želim da sva naša djeca s ovog trga ponesu najljepše uspomene, da osjete i da stvore osjećaj šta je domovina, da dožive na prvi dan škole podizanje zastave jedine nam domovine. Siguran sam da smo u tom dijelu i uspjeli. Vjerujem da je našim đacima ovo jedan od najsretnijih i najljepših dana u životu – kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

– Mogu reći da se nalazimo na najljepšem trgu i na najljepšem mjestu, između dvije škole. Učinimo da nam i ova školska godina prođe u međusobnom razumijevanju, lijepom ponašanju. Nastavit ćemo raditi ono što smo i dosad, kupovat ćemo nove kompjutere, novi školski namještaj, ali još važnije od toga, nastavit ćemo pružati podršku onima koji su najvažniji. To su vaše učiteljice i učitelji. Hvala vam za ovu divnu emociju kojom ste nas počastili. Neka nam je svima sretna i uspješna nova školska godina! – poručila je ministrica Hota Muminović.

U zabavnom dijelu programa učestvovali su Elvir Hadžijamaković – Lilo, učenici Prve osnovne škole, te brojne maskote koje su privukle pažnju mališana.

Po povratku u Hrasnicu, naši prvačići su imali priliku upoznati se sa svojom budućom školom, učiteljicama Azrom Nikšić, Sanelom Muzur i Lejlom Ćatić te prostorijama u kojima će započeti svoje prve školske dane. U učionicama su ih dočekali pokloni od Općine Ilidža te čestitke od njihove Druge osnovne škole koje je učenicima uz riječi dobrodošlice podijelio direktor Almir Ćesko.

Našim novim drugarima želimo sretan početak školovanja i da sa radošću i radoznalošću otkrivaju nova znanja koja će im osvijetliti životne puteve!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA