Takmičenja ilidžanskih osnovaca u košarci, odbojci i fudbalu

Datum objave: 10.04.20 Objavio: admin

U utorak 18.02.2020. godine u fiskulturnoj sali Sedme osnovne škole upriličeno je Takmičenje u košarci za ilidžanske osnovce sa početkom u 9:00 sati. Organizator takmičenja bila je Služba za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje općine Ilidža. Učešće su uzele sve škole sa područja općine Ilidža. Igralo se po kup sistemu ispadanja iz grupe. Svi učesnici su odigrali korektno, te predstavili svoje škole u najboljem svjetlu. Učenici Druge osnovne škole su u okviru ovog takmičenja zauzeli treće mjesto.

Takmičenje se nastavilo i sljedećeg dana, u srijedu 19.02.2020., ovaj put u odbojci za dječake. U ovom takmičenju učenici naše škole osvojili su četvrto mjesto.
Trećeg dana takmičenja, u četvrtak 20.02.2020. godine održan je i treći dio sportskog takmičenja – takmičenje u fudbalu. U konkurenciji jedanaest ilidžanskih osnovnih škola, učenici Druge osnovne škole osvojili su treće mjesto.
Čestitamo učenicima: Hujdur Irhadu, Serdarević Farisu, Hubijar Farisu, Svraka Merisu, Merdžanović Emmanu, Lendo Farisu, Fočo Afanu, Vejseli Ammaru, Herić Kenanu i Berilo Dini na dostojnom predstavljanju škole i na postignutim rezultatima. Također čestitke upućujemo i nastavnicima Mirzi Mahmutoviću i Adisi Divoš sa željom da sa svakog takmičenja dolaze sa pobjedničkim znamenjem.