Učenici „Druge osnovne škole“ na otvaranju EYOF-a

Datum objave: 20.02.19 Objavio: admin

Nakon 35 godina od 14. Zimskih olimpijskih igara, u Sarajevu je ponovo zapaljen olimpijski plamen. Svečana ceremonija otvaranja EYOF-a (European Youth Olympic Festival) održana je 10.02.2019. na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. Ovoj manifestaciji je prisustvovalo i 46 učenika sedmih, osmih i devetih razreda „Druge osnovne škole“, članova sportskih sekcija. Učenici su bili u pratnji nastavnika tjelesnog odgoja Adise Divoš i Mirze Mahmutovića.

EYOF predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina. Organizuje se zimski i ljetni festival svake dvije godine, slično Olimpijskim i drugim kontinentalnim prvenstvima. Održava se svake druge godine, prilagođavajući se četvorogodišnjem olimpijskom ciklusu koji izbjegava olimpijske godine, a tokom svih godina postao je jedan od najviših rangiranih omladinskih događaja u okviru evropskog kontinenta.

Discipline u kojima se takmiče učesnici su: snowboard, skijaško trčanje, alpsko skijanje, hokej na ledu, brzo klizanje, umjetničko klizanje, biatlon i karling.

Ovom sportskom događaju dali su svoj doprinos svi učenici naše škole svojim odazivom na konkurs za likovne radove na temu EYOF. Prikupljeno je oko 250 likovnih radova sa motivima Groodvya, Vučka i Olimpijade.

FOTOGALERIJA