USPJEŠNI UČENICI: AJNA DEMIROVIĆ

Datum objave: 13.12.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Borilački sportovi su u posljednje vrijeme vrlo popularni među mladima. Dosta učenika naše Druge osnovne škole trenira karate, boks, taekwondo kao i druge borilačke vještine.

Ovi sportovi su naročito zahtjevni jer su individualni i zahtijevaju veliku fizičku kondiciju i spremnost. Želja nam je predstaviti još jedno od uspješnih imena naših učenika. To je Ajna Demirović, učenica VIII-1 razreda, koja se veoma uspješno bavi brazilskom jiu-jitsom. Ajna je u prethodnih godinu dana postigla zapažen uspjeh na takmičenjima od kojih izdvajamo prvo mjesto na državnom nivou, te titula državne prvakinje u kategoriji juniora. O svom bavljenju ovim sportom, Ajna kaže sljedeće:

“Treniram brazilsku jiu-jitsu već godinu ipo dana i ne planiram odustajati od toga. Ovaj sport je meni veoma važan jer sam uz pomoć njega ojačala na svom fizičkom i duhovnom planu. Njega je izabrala moja majka kada je tražila sport koji bi meni pomogao baš na tom jačanju duhovnog zdravlja. On za mene predstavlja mjesto u kojem svi moji problemi nestanu čim kročim unutra. Kada sam prvi put ušla u salu i stala na tatami znala sam da je to to. Znala sam da je taj sport za mene. Prvo takmičenje mi je bilo u Mostaru prošle godine na kojem sam osvojila drugo mjesto. Također sam bila i na dva međunarodna takmičenja od kojih sam na jednom postigla zlato, a na drugom srebro. Isto tako sam osvojila prvo mjesto na državnom takmičenju što me učinilo državnim prvakom svoje kategorije. Ako Bog da sljedeće godine idem na svjetsko takmičenje u Abu Dabi i planiram pobijediti.”

Osim što je uspješna sportistkinja, Ajna je također i odlična učenica. Znamo da nije lahko uskladiti školske obaveze sa klubskim, ali za Ajnu to nije problem:

 “Svoje treninge sa školom usklađujem na način da ni jedno ni drugo ne zaostaje jedno zbog drugog. Sve svoje obaveze izvršavam na vrijeme iz razloga što volim biti organizovana i ne volim da propuštam treninge ni školu zbog nekih gluposti. Bavljenje sportom je utjecalo veoma dobro na mene tokom odrastanja jer se ja treningom smirim i sve svoje negativne misli izbacim na taj način. Ne mislim o problemima nego samo o vještinama i borbi.”

Naša vrijedna Ajna priprema se za svjetsko takmičenje u Abu Dabiju koje će se održati u maju 2024. godine. Želimo joj puno uspjeha i da se vrati sa nekom od medalja!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA