USPJEŠNO REALIZIRANA OVOGODIŠNJA “BIJELA SEDMICA”

Datum objave: 17.03.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Uspješno realizirana ovogodišnja „Bijela sedmica“

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, Kantona Sarajevo i ove godine bilo je pokrovitelj projekta „Bijela sedmica“, odnosno škole skijanja za učenike šestog razreda osnovne škole.Škola skijanja je realizovana na našim olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici u periodu od 15.02. do 12.03.2021. godine.

Učešće u ovom značajnom projektu uzela je i naša Druga osnovna škola u toku četiri sedmice. Za to vrijeme su učenici VI-1, VI-2, VI-3 i VI-4 odjeljenja (ukupno 71 učenik) imali priliku naučiti osnovne tehnike skijanja. Svi oni su uspješno savladali predviđene vještine I sadržaje iz skijanja, a dosta njih je unaprijedilo i poboljšalo svoja prethodno stečena znanja. Pored savladavanja tehnike skijanja, učenici su imali priliku da pet dana borave na čistom zraku i da provedu kvalitetno vrijeme u druženju sa svojim drugarima iz razreda.

Sa učenicima na planini vrijeme je provodila nastavnica tjelesnog i zdravstvenog odgoja Amira Kovačević, koja je ulagala dosta truda i volje kako bi svaki učenik naučio skijati. O period provedenom u realizaciji ovog projekta nastavnica Amira je kazala: “Nakon četiri sedmice provedene na planini u radu sa našim učenicima, mogu slobodno reći da su to bili divni dani. Planina, svjež zrak, sunce, snijeg, divna djeca bez ijednog najmanjeg incidenta, od druženja u autobusu do sticanja sasvim novih znanja, zaista su to moment koje bih poželjela svakom nastavniku i učeniku.”

Organizator svih aktivnosti vezanih za ovaj projekat ispred Druge osnovne škole bila je Uprava škole na čelu sa direktorom Almirom Ćeskom.

Zahvaljujemo se Ministarstvu, direktoru škole, nastavnici Amiri i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta te na taj način našim učenicima omogućili da barem na kratko zaborave sumornu sliku naše svakodnevnice.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA