Večer poezije „Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“

Datum objave: 16.03.19 Objavio: admin

Udruženje za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva ”BAŠLIJA” je povodom Dana Općine Ilidža u petak, 15.03.2019. godine, organizovalo Osmu večer poezije “Ilidžo, u srcu i  stihu te nosim”. Ilidžom su na ovoj poetskoj večeri protkani stihovi koji dolaze iz srca svakog djeteta, jer su svoje stihove pisali s puno pažnje, posvećenosti i ljubavi prema Ilidži.Velika sala Multimedijalnog centra je odzvanjala najljepšim stihovima vrijednih osnovaca. Teme ovogodišnjeg konkursa za najbolji literarni rad su bile „ Ilidža je mjesto ljepote i dobrote“ i „ Ilidža je moj svijet i moj grad“. U projektu „Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“  učestvovalo je 180 učenika, koji su uz podršku i smjernice nastavnika predmetne i razredne nastave, dali svoj doprinos i na iskren dječiji način iskazali svoju ljubav prema Ilidži. Mnogobrojni posjetioci su imali priliku pratiti i istinski uživati u najljepšim stihovima kojima je Ilidža opjevana.

Ovaj projekat je bio najljepši način da Općini Ilidža iskažemo zahvalnost za sve što pruža svojim stanovnicima, a posebno djeci, te tako obilježimo 12. mart – Dan općine Ilidža.

Najuspješnijim i najkreativnijim učenicima dodijeljene su zahvalnice i diplome. Nagrađeni učenici naše škole, čiji su radovi prošli u završnicu projekta su:

Admira Indži Mehmedika II-1, nastavnica Suvada Studenović,

Nađa Jahić II-3, nastavnica Amra Medar,

Lamija Vatrić IV-1, nastavnica Azra Nikšić,

Nejra Voloder IV-1, nastavnica Azra Nikšić,

Tarik Voloder IV-3, nastavnica Lejla Ćatić,

Lamija Milišić VI-1, nastavnica Emina Ljatifi,

Nejra Salihović VII-2, nastavnica Selma Bećirović  i

Aner Atović IX-2, nastavnica Edina Hodžić.

Učenicima i njihovim nastavnicama upućujemo iskrene čestitke!

FOTOGALERIJA