INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE

Datum objave: 27.12.20 Objavio: Rialda Bibuljica

INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE NASTAVNIKA

U okviru individualnog stručnog usavršavanja, nastavnica razredne nastave Azra Džino je realizovala ogledni čas iz Likovne kulture. Čas je realizovan 11.12.2020. godine u I-1 razredu.

Tema „Zima“, omogućila je učenicima da izraze svoju kreativnost, koristeći kolaž papir, šablone, boje, a ono što im je bilo najzanimljivije je rezanje i savijanje papira. Kroz igru, a u korelaciji s drugim nastavnim predmetima, pravili su skupove, razgovarali o zimskim radostima, recitovali, pjevali i u svemu tome zaista uživali. Tokom časa je vladalo vedro raspoloženje, uz pozitivne emocije tokom likovnog izražavanja. Učenici su pokazali aktivnost, istrajnost, samostalnost i urednost pri radu. Koristeći različite materijale, predstavili su zimu na poseban način. Tokom rada su mogli da dožive osjećaj za različite površine, te kombinuju oblike u prostoru, uz stvaranje prelijepe prostorne kompozicije.

Pažljivo su promatrali, zapažali i istraživali različite mogućnosti korištenja navedenih tehnika. Nastojali su razviti osjećaj za oblikovanje i primjenu usvojenog znanja u likovnom izražavanju.

Iskrene čestitke učenicima i njihovoj učiteljici!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA