IZLET UČENIKA OSMIH RAZREDA U MOSTAR

Datum objave: 11.03.24 Objavio: Rialda Bibuljica

U srijedu 6.3.2024. godine, u jutarnjim satima, učenici osmih razreda Druge osnovne škole su u pratnji razrednih starješina i pomoćnika direktora krenuli na izlet po hercegovačkim gradovima. Cilj je bio obilazak grada Mostara, a izletna ruta je obuhvatala i posjetu Konjicu, Jablanici i Blagaju.

Prvo odredište naših izletnika bio je grad Konjic. Učenici su se kratkom šetnjom upoznali sa ovim hercegovačkim gradićem, a nakon zajedničkog fotografisanja nastavili su put ka sljedećem odredištu. To je bila Jablanica u kojoj su učenici planirali posjetiti Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“. Uz obilazak muzeja i njegovih zanimljivih postavki, učenici su prisustvovali historijskom času koji ih je upoznao sa događajima koji su se na ovim prostorima odvijali davne 1943. godine.

Iz Jablanice put nas je vodio ka Blagaju gdje smo se radovali obilasku vrela Bune i objedu u prirodnom ambijentu. Nažalost, vremenske (ne)prilike su promijenile naše planove, pa smo nakon obilaska Bune produžili pravo za Mostar.

U Mostaru su učenici obišli stari dio grada uključujući i neizostavni Stari most, te se slikali uz hercegovački smaragd – Neretvu. Konačno je došao red i za ručak, pa smo se odmorili i okrijepili u mostarskim restoranima. Kako se kišni oblaci nisu namjeravali razići, odlučili smo naš izlet privesti kraju i uputiti se kući, našoj Hrasnici.

Iako nam izlet nije u potpunosti realizovan po planu, moramo priznati da smo uživali putujući hercegovačkim predjelima. Želimo pohvaliti učenike za korektno ponašanje, a zahvaliti se pomoćniku direktora Emilu Kaliću kao i razrednicama Edisi Subašić, Đani Merčep i Selmi Bećirović na brizi da učenici sretno i bez problema provedu svoje putovanje! 

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA