KABINET INFORMATIKE U RAZREDNOJ NASTAVI OBOGAĆEN JOŠ JEDNIM LAPTOPOM I MREŽNIM SVIČEM

Datum objave: 9.01.24 Objavio: Rialda Bibuljica

U svijetu, koji se intenzivno mijenja, osjeća se potreba ne samo za novijim oblicima sticanja znanja nego i za promjenom njegove strukture. Organizacija obrazovanja se mijenja, posebno sadržaji i metode. Primjenom različitih inovacija, škola prerasta u otvorenu istraživačku oazu u kojoj učenici stiču znanje iz dana u dan. Inovacije su uvjet da škola ne zaostane iza društvenih i tehnoloških promjena u stvarnosti koja se svakim danom intenzivno mijenja.

Naša škola se trudi da kontinuirano prati modernizaciju u informatičkom svijetu. Dosadašnjom nabavkom savremene informatičke opreme, dokazali smo da našim učenicima želimo obezbijediti kvalitetno školovanje, a to je i ovoga puta bio naš cilj.

U okviru projekta modernizacije i opremanja naše škole savremenim tehnologijama, prošle godine smo uspješno realizirali projekat adaptacije i opremanje kabineta informatike za naše učenike razredne nastave. U okviru projekta modernizacije i opremanja naše škole savremenim tehnologijama, prošle godine smo uspješno realizirali projekat adaptacije i opremanje kabineta informatike neophodnom računarskom opremom za naše učenike razredne nastave. Osim toga, kabinet informatike opremljen je i pametnom tablom, čiju kupovinu je omogućila kompanija Bh Telekom obezbijedivši iznos od 6.000 KM.

Uprava škole na čelu sa našim direktorom obezbijedila je još jednu značajnu nabavku za ovaj kabinet. Iz vlastitih sredstava u iznosu od 1715,83 KM izvršena je nabavka laptopa I7 generacije i računarskih miševa. Također, izvršena je i nabavka mrežnog prekidača-sviča u iznosu od 1228,50 KM. Ovaj uređaj služi za upravljanje protokom podataka među računarima i omogućava pristup internet konekciji, a nastavnik upravljajući ovim uređajem putem NetSupport School aplikacije nadgleda i kontroliše IT uređaje u učionici kako bi se osigurali najbolji rezultati.

Ova vrijedna nabavka će našim učenicima omogućiti savremeniji i moderniji vid nastave koji je neophodan na časovima informatike.

Ovim putem veliku zahvalnost upućujemo našem direktoru i Upravi na ovom vrijednom ulaganju.

Pripremila: Irma Pamuk – Fejzić

FOTOGALERIJA