KVIZ ZNANJA

Datum objave: 3.12.16 Objavio: admin

Povodom obilježavanja najznačajnijeg praznika naše domovine, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, naši učenici su bili aktivni učesnici nesvakidašnjeg takmičenja.Profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Emil Kalić, za učenike šestih razreda pripremio je kviz znanja i vještina. U Multimedijalnoj sali škole, u srijedu, 23.11.2016. godine, sa početkom u 13:30 sati učenici su pokazali svoje afinitete i vještine, te poslali poruku da žele proširiti svoje vidike. S obzirom na značajan datum naše domovine sve je bilo u bojama državne zastave, a ekipe su nosile simbolične nazive „Plavi“ i „Žuti“.

Ekipu „Plavih“ su činile djevojčice, a ekipu „Žutih“- dječaci.Kviz je počeo laganim pitanjima „zagrijavanja“ s primarnim zadatkom da opusti takmičare kako bi bez straha i stresa prešli na sljedeće razine nadmetanja. Tome je uveliko doprinijela i fantastična atmosfera podrške, prekrasni ambijent, navijački rekviziti, baloni, zastave, majice, zaista je vladao potpun ugođaj.

 

Ispravnost takmičenja je pratila tročlana komisija u sastavu: Izeta Aljović, Nedžad Botulja i Emil Kalić. Voditelj programa bila je učenica VIII-2 razreda, Nejra Šalaka.

Publiku, koja je bodrila ekipe, posebno je veselila mogućnost učestvovanja, kao i prilika da osvoje poklone iznenađenja i poklone za uspješno rješavanje zagonetnih polja. Sama konačnica je bila jako uzbudljiva, jer su se ekipe takmičile u vještinama, a svi su navijali za svoje favorite. Bez obzira na osvojene bodove u ovoj disciplini, ekipa „Žutih“ nije mogla nadmašiti ekipu „Plavih“, tako su oni bili pobjednici prvog kviza znanja. Čestitamo svim učesnicima, jer bez obzira na osvojena mjesta, svi oni su pokazali impozantno znanje, afinitete, volju i htijenje. Oni su dokaz da znanje pripada svima.

Koristimo se prilikom da se zahvalimo svim onim „nevidljivim“ učesnicima, koji su nesebično dali svoj doprinos kako bi ovaj kviz što uspješnije bio realizovan. To su: Elvis Alić sa svojom sekcijom- fantastični tasteri su njihovih ruku djelo, Nedžad Botulja za informatički dio kviza, Enesa Ustamujić Sejdić- izrada pozivnice, Izeta Aljović-  sugestije za vođenje programa, konferansa, mnoštvo učenika koji su radili na vizuelnom dojmu prostora- ručna izrada zastavica, bojenje reketa, izrada simbola i drugih rekvizita, ukrašavanje balonima, priprema voća, itd… Na kraju, kao šlag na tortu, pohvale i Emilu Kaliću bez kojeg ovaj kviz ne bio bio moguć i ne bi ugledao svjetlo dana. Čestitke za izvedbu, pohvale za trud, rad, inovaciju, ideju.

Kviz je dokaz istinitosti stihova „…Kad se mnogo ruku složi, tad se snaga sto puta množi…“

Idemo dalje i bolje…

FOTOGALARIJA