OGLEDNI ČAS IZ MOJE OKOLINE

Datum objave: 29.11.20 Objavio: Rialda Bibuljica

OGLEDNI ČAS IZ MOJE OKOLINE

Učenje je proces usvajanja znanja i iskustva. Generalni cilj učenja je spojiti teoriju i praksu, te obogatiti iskustvo učenika. Veoma je važno djecu ohrabriti za aktivno učešće u nastavnom procesu učenja.Ogledni čas je prilika da se vidi i nauči nešto novo, te da se isprobaju drugačiji i inovativniji pristupi u radu sa djecom.

U okviru individualnog stručnog usavršavanja, nastavnica razredne nastave Irhana Rašinlić je realizovala ogledni čas. Čas je realizovan  20.11.2020. godine u IV-1 razredu.Zanimljive aplikacije, prezentacije, te različiti materijali za rad, učenicima su bili odlična motivacija za usvajanje novih, te primjenu prethodno usvojenih nastavnih sadržaja o biljkama.Uz korelaciju s drugim nastavnim predmetima, naglašen je veliki značaj prirode, posebno biljaka u našem okruženju.  Očigledna nastavna sredstva, zanimljivi zadaci i brojne druge aktivnosti, tokom časa su plijenili pažnju učenika.U ugodnoj atmosferi, učenici su radili i pokazali marljivost, upornost, samostalnost i kreativnost.

Zaista je bilo zadovoljstvo biti u društvu vrijednih učenika koji su pokazali veliki interes i motivaciju za učenje, te pozitivan odnos prema radu.

Čestitamo učenicima i njihovoj učiteljici!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA