OGLEDNI ČAS IZ TJELESNOG ODGOJA

Datum objave: 9.12.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Ogledni čas iz tjelesnog odgoja

Online nastava je uveliko promijenila pristup nastavnim sadržajima i sam proces obučavanja. To se naročito može primijetiti u nastavi tjelesnog odgoja. Ipak, pored svih otežavajućih okolnosti, nastavnici nalaze načina da realiziraju svoje časove na uspješan i zabavan način.

Naša kolegica Adisa Divoš održala je ogledni čas 23.11.2020. godine iz predmeta tjelesni odgoj u odjeljenju VIII-2 razreda. Nastavna jedinica koja je obrađena na ovom času bila je: Odbojka – kombinacija gornjeg i donjeg odbijanja lopte. Na prvi pogled čini se nemoguće realizirati ovakav sadržaj putem online nastave. Ali nastavnica Adisa je dokazala da nemoguće ne postoji, pa je putem aplikacije Zoom ostvarila komunikaciju sa učenicima i dala im potrebne upute za rad.

Najprije su učenici odradili vježbe zagrijavanja koje je demonstrirala nastavnica, a potom su prešli na vježbe koje su vezane za obrađeni nastavni sadržaj. Svi učenici su uključili svoje kamere, kako bi nastavnica mogla pratiti pravilnost njihovog rada. Prateći nastavnicine upute, učenici su na ovom času savladali spomenute načine odbijanja lopte u odbojci. Čas je završen vježbama istezanja i opuštanja.

Ovom oglednom času prisustvovali su pomoću platforme Office 365 direktor škole Almir Ćesko i pomoćnik direktora Emil Kalić. Čestitamo nastavnici Adisi Divoš na uspješno realiziranom oglednom času i želimo joj brz povratak sa učenicima u našu školsku salu!

Prirpemila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA