PRVO MJESTO U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Datum objave: 21.11.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Ritmička gimnastika je izrazito ženska sportska disciplina koja kombinuje sport s umjetnošću. Raznovrsnost i bogatstvo kretanja pozitivno djeluje na kulturu pokreta, gracioznost,  lijepo i pravilno držanje tijela. Posebno je atraktivan sport za djevojčice.

 Ponosni smo jer je naša Ema Demir, učenica II-2 razreda,  za relativno kratak period ostvarila  sjajne rezultate upravo u ovoj sportskoj disciplini. Ema Demir je članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike “Olimpik”, koji je osnovan 1993. godine. Zahvaljujući velikom radu, trudu i zalaganju na treninzima koje je redovno pohađala od septembra 2020. godine, a uz pomoć trenerice Hidajete, Ema je učestvovala na brojnim takmičenjima širom Bosne i Hercegovine. Osvojila je dva puta treće mjesto i pet puta prvo mjesto za individualni nastup.

Ema se uspješno predstavila i van granica naše države. Na međunarodnom takmičenju koje je održano je 30. oktobra ove godine na Zlatiboru, u Turističko-rekreativnom centru Zlatibor, osvojila je prvo mjesto za individualni nastup u kategoriji 2013/2014/2015. godište.

“Mi kao roditelji, svakako da smo sretni i ponosni. Svaki Emin uspjeh je i naš, a naravno na prvom mjestu nam je da ona bude zdrava i sretna. Sve ostalo što dolazi je nagrada za njen rad i trud”, ponosno su istakli Emini roditelji.

Nadamo se da će ova sportska priča o našoj Emi Demir inspirisati i druge djevojčice da zakorače u uzbudljiv svijet ritmičke gimnastike.

Pripremila: Vildana Jahić  

FOTOGALERIJA