SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Datum objave: 28.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Škola ima važnu ulogu u životu svakog čovjeka. To je institucija koje daju nadu i pruža oslonac svakom djetetu. O bogatoj historiji naše škole svjedoči mnoštvo generacija, obilje znanja i uspomena. Svaka generacija je dala svoj doprinos u izgradnji onoga što danas čini našu školu prepoznatljivom. Druga osnovna ne počiva samo na obrazovanju naših učenika, već i na njihovom odgoju. Odgoj u sebi objedinjuje prošlost i sadašnjost, a usmjeren je na budućnost u kojoj će naši učenici odvažno koračati kroz život.

U petak, 27.5.2022. godine svečano smo obilježili Dan škole, za sve nas, poseban dan. Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole su svojim prisustvom uveličali ovaj značajan dan. Vrijedni učenici i nastavnici su s posebnom pažnjom pripremili priredbu i čestitali našoj školi 114. rođendan. Vođeni željom da pokažu svoj rad, naši su se đaci predstavili plesom, pjesmom, igrokazima i recitalima. Prenijeli su vesele i iskrene dječije emocije.

Prisutnim gostima se obratio direktor škole, gospodin Almir Ćesko i zahvalio što su svojim dolaskom uveličali ovaj značajan dan za nas. “Historija je svjedok vremena, žila kucavica narodnog blaga, baštine i danas nam kazuje da obilježavamo impozantan broj rođendana naše škole – velikih 114. Priznat ćete – broj vrijedan pažnje i poštovanja. Doživljavali smo promjene, izazove, nedaće, ali ono što se nije mijenjalo, što sa sigurnošću mogu tvrditi, jeste da smo prepoznatljivi – škola smo koja njeguje vrijednosti, poštuje različitosti i prenosi znanje. Povodom Dana Druge osnovne škole, želim uputiti iskrene čestitke svima – počevši od učenika, roditelja, uposlenika, saradnika i prijatelja naše škole –  na prilagođavanju promjenjivostima, čestitke za ostvarene rezultate, za uspjeh, za strpljenje, za razumijevanje, za ljudskost koja nema cijenu”, istakao je direktor škole.

Posebne pohvale i prigodne nagrade za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku devetogodišnjeg školovanja dobili su naši učenici: Kočan Daris, Čolić Nađa, Demirović Emina, Merdan Tajra, Ramović Džejna, Brkić Sumeja i Tanurdžić Lea. Oni su naša kruna, najbolji među najboljim, oni su ponos generacije.

Značajan trenutak je bio i najava novog broja školskog časopisa Eho u kojem smo prezentovali uspjehe koje smo postizali u toku ove školske godine. Stoga, Eho najavljujemo u junu, u čast našim maturantima.

 Svim našim učenicima, saradnicima i uposlenicima upućujemo iskrene čestitke uz želje da nam Druga osnovna škola uvijek bude mjesto gdje njegujemo vrijednosti, poštujemo različitosti i sa osmijehom usvajamo znanja.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA