USPJEŠNO REALIZIRANA ŠKOLA SKIJANJA ZA UČENIKE 6. RAZREDA

Datum objave: 18.03.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred  iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i u ovoj školskoj godini omogućilo je realizaciju Škole skijanja za 4.100 učenika šestih razreda svih javnih osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo. U ovom projektu učestvovala je i naša Druga osnovna škola sa tri odjeljenja šestih razreda.Škola skijanja izvodila se na planinama Bjelašnici i Igmanu, a svako odjeljenje imalo je petodnevnu obuku u periodu od 21.2. do 11.3.2022. godine. Za učenike je osigurana osnovna oprema, kao i prevoz, te korištenje ski lifta.

Učenike je kroz Školu skijanja pratio predmetni nastavnik Kenan Strojil, a ogroman doprinos u realizaciji ovog projekta dao je i nastavnik Mirza Valjevac. Oni su učenike upoznali sa predviđenim sadržajima i osnovama skijanja. Uz planirane aktivnosti u okviru obuke skijanja, učenici su mogli uživati u svježem zraku i prirodnom okruženju. Ovaj vid nastave je osmišljen kao podsticaj u razvijanju zdravih životnih navika i kao jedan način uticaja na zdrav psiho-fizički razvoj učenika.

Za učenike je ovo bilo jedno lijepo i zabavno iskustvo koje će sigurno dugo nositi u sjećanju. Želimo se zahvaliti Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS na organizaciji ovakvih vidova terenske nastave s nadom da će sličnih projekata u budućnosti biti više!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA