DOGS TRUST RADIONICE U NAŠOJ ŠKOLI

Datum objave: 5.01.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Edukatori Fondacije Dogs Trust su krajem mjeseca decembra posjetili našu školu i održali radionice za učenike. Naime, učenici drugih i trećih razreda su imali priliku sudjelovati u edukativno-zabavnim radionicama koje imaju za cilj da obraduju djecu, a zatim i da djeca na zabavan način uče o prirodi pasa, njihovim potrebama, te važnosti odgovorne brige o ljubimcima. Program edukacije djece uči ih da od malih nogu budu što sigurniji u kontaktu s psima, da bi u budućnosti postali odgovorni vlasnici pasa koji neće napustiti svoje ljubimce. Tako će i problem pasa lutalica postati prošlost za sve nas.

Učenici su na ovim radionicama naučili kako se pravilno odnositi prema psima lutalicama, ali i psima koji imaju svoje vlasnike. Na kraju radionice učenici su pomoću plišanog psa Snoopyja vježbali primijeniti naučeno, a zatim su dobili i certifikate o odslušanoj obuci. Prikladni pokloni sa logom Dogs Trust, koji su im podijeljeni na kraju radionice, veoma su obradovali mališane.

Zahvaljujemo se Fondaciji Dogs Trust, dobrotvornoj organizaciji iz Velike Britanije, i njenim predstavnicima u BiH, što su u našoj školi realizirali ove izuzetno korisne radionice. Naša je iskrena želja da djeca i cijela zajednica budu sigurni, ali u isto vrijeme i odgovorni prema psima.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA