DONACIJA 15 PROČIŠĆIVAČA ZRAKA OD KOMPANIJE “GORENJE COMMERC”

Datum objave: 16.01.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U utorak 27.12.2022.  našu školu su posjetili  Abdurahman Drkić, predstavnik kompanije „Gorenje Commerce“ Sarajevo i načelnik Općine Ilidža gospodin Nermin Muzur  sa svojim saradnicima. Gospodin Abdurahman Drkić je našoj Drugoj osnovnoj školi uručio donaciju od 15 pročišćivača  zraka koji će učenicima i nastavnom osoblju omogućiti bolje zdravstveno-higijenske uslove tokom njihovog boravka u prostorima škole. Primjenom učinkovitih prečistača zraka dodatno će  se obezbjediti ugodniji i zdraviji boravak učenika u radnom prostoru. Kao pravi domaćini, našim gostima smo kratkom priredbom i Elvinovim stihovima iskazali dobrodošlicu i zahvalnost na ovom vrijednom poklonu.

Kao društveno odgovorna kompanija „Gorenje Commerce“ Sarajevo je u saradnji sa Općinom Ilidža donirala 185 prečišćivača zraka za 14 osnovnih škola s područja općine Ilidža, ukupne tržišne vrijednosti 30.000 KM.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, uz iskazanu zahvalnost kompaniji Gorenje Commerce, kazao je da je ovo potez koji bi drugim kompanijama trebao služiti kao primjer.

– Ovo je zaista pravi primjer kako javni i realni sektor trebaju sarađivati. Iskreno se nadam da će ovaj potez kompanije Gorenje biti inspiracija i drugim kompanijama da se odluče na nešto slično. Općina Ilidža je u proteklom periodu mnogo radila na tome da poboljša uslove učenicima osnovnih škola s područja općine Ilidža, ali i onim mlađima koji idu u vrtiće – naglasio je načelnik Muzur, koji je nije krio oduševljenje kratkom priredbom koju su prilikom predaje uređaja upriličili učenici Druge osnovne škole.

Želimo se zahvaliti gospodinu Abdurahmanu Drkiću, kompaniji „Gorenje Commerce“ Sarajevo na uručenoj donaciji, kao i načelniku Općine Ilidža gospodinu Nerminu Muzuru na ukazanoj časti i posjeti našoj školi!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA