EKOLOŠKO UDRUŽENJE “ALEJA“ UVIJEK UZ UČENIKE NAŠE ŠKOLE

Datum objave: 19.02.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Ekološko udruženje “Aleja“ i Druga osnovna škola nastavili su uspješnu saradnju u školskoj 2021/2022. godini. Predstavnici ovog udruženja posjetili su nedavno učenike naše škole i obradovali ih kvalitetnim školskim priborom. Pribor je uručen učenicima IV-1 odjeljenja u znak podrške za uspješno realizovanu radionicu pod nazivom “Očuvanje ekologije“. Nagrađen je trud i zalaganje svakog učenika koji je učestvovao u realizacije radionice.

Ova radionica je realizovana krajem mjeseca decembra 2021. godine, i to kao kviz znanja, a sve sadržaje su zajedno pripremile učiteljica Paleta Jasminka i naša asistentica Nukić Meliha. “Uz kratki eko – kviz provjerili smo koliko učenici znaju o recikliranju, ekologiji i očuvanju prirode. Učenici su spoznali da je čovjek svojim negativnim djelovanjem zagadio i narušio prostor u kojem se odvija život“, istakla je učiteljica Paleta Jasminka.

Sigurni smo da su ove aktivnosti dobar način za razvijanje ekološke svijesti naših učenika i  sticanje znanja o zaštiti okoliša koja će prenositi na druge. Ovom prilikom se zahvaljujemo Ekološkom udruženju “Aleja”, velikom prijatelju naše škole, i s nestrpljenjem očekujemo nastavak saradnje.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA