HUMANITARNA AKCIJA U SKLOPU PROJEKTA „VOLONTIRANJE JE COOL“

Datum objave: 28.12.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Saradnja sa Centrom za razvoj omladinskog aktivizma CROA nastavlja se i ove godine u našoj školi. Projekat pod nazivom „Volontiranje je cool“ u kojem je naša škola učestvovala i prethodne školske godine nastavlja se i ove godine. U sklopu pomenutog projekta realizirana je humanitarna akcija pod nazivom „Darivanje je cool“. Ovu akciju su realizirali učenici Druge osnovne škole u saradnji sa Vijećem učenika, tačnije dvanaestero učenika na čelu sa pedagogicom Indirom Memić i psihologom Alisom Mehmedspahić.

Svoj doprinos u prikupljanju osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština dali su i ostali učenici naše škole, a prikupljene namirnice namijenjene su porodicama učenika koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Učešćem u ovom projektu naša škola nastavlja dugogodišnji humanitarni rad u koji su uvijek uključeni i učenici naše škole. Na ovaj način kod djece se razvija osjećaj empatije za sve osobe kojima je pomoć potrebna i čiji uslovi za život nisu zadovoljavajući. Također, na ovaj način pokušavamo razviti svijest učenika o pripadnosti zajednici i odgovornosti za stanje koje u njoj vlada.

Nadamo se da je pomoć stigla na prave adrese i da je ova topla gesta naših učenika obojila sivu svakodnevnicu našim potrebitim sugrađanima. Zahvaljujemo se svim učesnicima u ovoj humanitarnoj akciji sa željom da se učinjeno dobro višestruko vrati dobročiniteljima. Također se zahvaljujemo i udruženju CROA na saradnji i promoviranju pozitivnih društvenih vrijednosti među mladima.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA