HUMANITARNA AKCIJA ZA NINU

Datum objave: 18.10.20 Objavio: Rialda Bibuljica

Humanitarna akcija u Drugoj osnovnoj školi

Nakon nekoliko mjeseci online nastave svi smo jedva dočekali da se vratimo u školske klupe. Radost povratka ipak nije bila potpuna jer je našoj učenici Nini Oroz pogoršano zdravstveno stanje.

Nina je učenica petog razreda i zbog hormonalnog disbalansa ima brojne zdravstvene probleme koji se manifestuju u vidu glavobolja, vrtoglavica,povišenog krvnog pritiska i povećane tjelesne težine. Iako je Nina više puta bilahospitalizirana na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, nije joj utvrđena tačna dijagnoza, a time ni efikasna terapija. Bilo je potrebno da Nina otputuje na KoҁPolikliniku u Istanbul. Da bi se taj put realizirao, učenici i nastavnici naše Druge osnovne škole pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć Nini. Akcija je uspješno privedena kraju i prikupljeno je 3 454 KM kojima je omogućeno da Nina i njena mama otputuju u Istanbul i, ako Bog da, pronađu rješenje za Ninine zdravstvene probleme.

Želimo se zahvaliti svim učenicima, roditeljima, nastavnicima kao i svim ljudima velikog srca koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji! Pokazali ste još jednom da se slogom malih i velikih ruku može učiniti mnogo! Hvala vam!

Malena dobročinstva veoma su velika za one koji ih dobijaju u pravi čas.

Pripremila: Selma Bećirović