INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE

Datum objave: 1.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

INDIVIDUALNO STRUČNO USAVRŠAVANJE

U okviru individualnog stručnog usavršavanja, nastavnica razredne nastave Sanela Pekić je 27.4.2021. godine,realizovala ogledni času IV-4 razredu. Interpretacija književnog teksta “Kako je nastalo drago kamenje“ je motivisala učenike za rad. Učili su kroz igru, te razvijali vještinu slušanja, čitanja, pisanja i govora.

U korelaciji s drugim nastavnim predmetima, imali su priliku ponoviti već usvojene nastavne sadržaje, zapažati i doživljavati estetske vrijednosti književnog teksta. Brzo i tačno su opažali i logički zaključivali. Pokazali su pozitivan odnos prema radu, spretnost i urednost, a zanimljiva očigledna sredstva su pomogla tokom realizacijenastavne teme. Ogledni čas je prilika da se pokažu različiti stilovi učenja učenika, kroz širok spektar aktivnosti. Važno je motivisati i ohrabriti učenike da aktivno učestvuju u nastavnom procesu učenja.

Učenici su pokazali aktivnost, istrajnost, samostalnost i urednost. Uz zanimljive zadatke, usvajali su nove i primjenjivali već usvojene nastavne sadržaje.

Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovoj učiteljici!

Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA