ISMIHAN DONIRALA KOSU ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA

Datum objave: 20.02.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Ismihan Delić je učenica trećeg razreda Druge osnovne škole. Ismihan je saznala za humanu inicijativu Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“ i odlučila da svojim ličnim primjerom podrži njihov projekat pod nazivom “Moja kosa, tvoja kosa“. Odlučila je da se ošiša i donira svoju dugu, plavu kosu i tako pomogne djeci koja su pretrpila gubitak kose zbog bolesti. Gubitak kose teško pada svakom djetetu, a djevojčicama posebno.

“Tačno pred sedmi rođendan, 23.08.2021. godine sam donirala dugu, plavu pletenicu. To sam odlučila davno jer sam vidjela na TV-u bolesnu djecu kojima je opala kosa. Ta djeca nose periku koja se pravi od donirane kose. Donirala sam svoju pletenicu koja će, iskreno se nadam,  ponovo vratiti osmijeh na jedno dječije lice“, ponosno je kazala Ismihan.

Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“ je do sada prikupilo preko četiri hiljade donacija kose iz svih dijelova naše domovine. Uručili su preko četrdeset perika malim pacijentima. Najmlađa korisnica ima samo tri godine, a najstarija osamnaest godina.  

Ismihan je napravila korak podrške bolesnoj djeci, a na nama je da se uključimo i pružimo podršku malim pacijentima da se osjećaju bolje i sretnije. Djeca u Bosni i Hercegovini se često bore sa gubitkom kose i potrebna im je pomoć svih nas.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA