ISPRAĆAJ MATURANATA

Datum objave: 24.06.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Na kraju smo još jedne nastavne godine i kako to uvijek biva, ispraćamo još jednu generaciju maturanata. Posljednje godine boravka u osnovnoj školi bile su okrnjene za ono što čini školske dane vrijednim sjećanja: druženje, šale, zajedničko učenje, izlete,… Sve je to bilo negdje iza maski i ekrana, daleko od normalnih uslova. Ipak, školska godina je završena, ostvaren je zavidan uspjeh i naši maturanti odoše dalje, novim putevima znanja do uspjeha. Tužni smo i sretni istovremeno.

Tugu nam izaziva spoznaja da se više neće družiti s nama. Sretni smo jer smo dočekali ovaj svečani trenutak u kojem naši maleni ptići od prije devet godina sada sigurno i spremno svojim jakim krilima lete u svijet.

Kako bismo se dostojno oprostili od naših maturanata, a pritom ispoštovali sve naredbe, upute i mjere, uprava škole je organizirala svečanu dodjelu svjedodžbi pojedinačno za sva odjeljenja u srijedu 9.6.2021. godine. Tom prilikom učenici su dolaskom u školu bili upućeni u kabinete gdje su uz pomoć nastavnice Mirele Hrnjić i nastavnika Mirze Valjevca obukli svečane toge i zatim u multimedijalnoj sali škole pratili predviđeni program i ceremoniju. Učenicima se najprije obratio direktor škole, potom pomoćnik direktora i pedagogica, a neizostavno je bilo obraćanje učiteljice i razrednice. Nakon podjele svjedočanstava za učenike je pripremljena i zakuska uz tortu i sok, a potom je uslijedilo fotografisanje.

Nadamo se da smo na ovaj način uspjeli našim maturantima prirediti lijep i dostojanstven ispraćaj, da će u sjećanju ponijeti sve ono što je na lijep način obilježilo ove prethodne godine, a ono što nije lijepo ne treba ni čuvati u sjećanju. Zdravi nam i sretni bili, dragi naši maturanti!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA