ISPRAĆAJ UČITELJICE AMRE MEDAR

Datum objave: 13.03.24 Objavio: Rialda Bibuljica

Zamislite osobu koja je provela radni vijek radeći sa generacijama čistih dječijih duša, podučavajući ih svemu što će im koristiti i utiskujući u njih dobrotu i ljepotu, oblikujući ih u buduće dobre ljude koji dalje šire dobro. Koliko li je ona sama dobra, kad je mogla davati toliku dobrotu?

Ponosni smo što je u našoj školi radila učiteljica opisana u uvodu – učiteljica Amra Medar. Veći dio svog radnog vijeka provela je u našoj školi, dajući ogroman doprinos odgoju i obrazovanju i ostavljajući neizbrisiv trag na generacijama i generacijama učenika. Sada je došlo vrijeme da učiteljica Medar odmori, posveti se sebi i nastavi širiti dobrotu oko sebe izvan školskih prostorija.

Od naše učiteljice smo se oprostili 5.1.2024. godine u hotelu Hollywood, kada je ispred Uprave škole organiziran svečani ručak i uručenje poklona ispred SP JU „Druga osnovna škola“ Ilidža/Hrasnica. Da podsjetimo, učiteljici Medar je u maju mjesecu u okviru obilježavanje 115-te godišnjice škole organiziran ispraćaj uz obraćanje direktora i kolega te uručenje zahvalnice i prigodnog poklona.

Ispraćaj je bio jako emotivan, kako za učiteljicu, tako i za sve prisutne. Zahvaljujemo se učiteljici Medar što je nesebično dijelila svoje znanje, vrijeme, energiju i dušu sa našim učenicima i nastavnicima. Želimo joj da opušteno uživa u slobodnom vremenu, znajući da je ostavila iza sebe neizbrisivi trag.

„Dobar je učitelj kao svijeća – ona se troši da bi osvijetlila put za druge“. (Mustafa Kemal Ataturk)

Pripremila: Amra Mešić

FOTOGALERIJA