IZLET ZA ČLANOVE VIJEĆA UČENIKA

Datum objave: 8.11.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak 28.10.2022. godine članovi Vijeća učenika Druge osnovne škole i Četvrte osnovne škole su zajedno posjetili Olimpijski muzej u pratnji pedagogica Indire Memić i Nermine Ćesir Botulja te psihologinje Alise Mehmedspahić i nastavnice tjelesnog odgoja Četvrte osnovne škole. Zahvaljujući BH Telecomu, koji je obezbijedio 1000 besplatnih karti za učenike, učenicima je ova posjeta bila besplatna.

Svrha posjete bila je kulturološkog karaktera da bi učenici razvili navike za posjetu kulturnim ustanovama te sticanje znanja o kulturnoj prošlosti našeg grada i države. Također je cilj ove zajedničke posjete bio i jačanje saradnje između dvije lokalne škole te upoznavanje sa vršnjacima iz susjedne škole.

Pored posjete Olimpijskom muzeju učenici su imali priliku upoznati se sa različitim kulturnim, javnim i obrazovnim ustanovama pored kojih su prolazili šetajući od Olimpijskog muzeja prema Baščaršiji. Imali su prilike vidjeti Brusa bezistan, a posjetili su i harem Begove džamije.

Posjetiti Baščaršiju, a ne pojesti ukusne sarajevske ćevape bilo bi nezamislivo. Poslije objeda krenuli su prema sebilju, gdje su fotografijom zabilježili sjećanje na ovo druženje, a onda ga učinili slađim zasladivši se kolačima u jednoj od sarajevskih slastičarnica.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA