JESENJI IZLET

Datum objave: 17.10.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Brojne prednosti kretanja i boravka u prirodi odražavaju se na zdravstveno stanje djece jer djeca koja više borave u prirodi manje su sklona obolijevanju. Svakodnevni boravak na zraku u svim godišnjim dobima jača imunitet organizma, sunce potiče proizvodnju vitamina D, hodanje, trčanje, skakanje, penjanje ubrzava disanje i rad srca. Također, igre na otvorenom pomažu djeci u razvoju motorike. Kroz razne igre loptom, poligone, trčanja, provlačenja, skakanja razvijaju se spretnost, brzina, snaga i preciznost. Djeca povećavaju snagu i izdržljivost, upoznaju vlastito tijelo, uče o naporu i odmoru te se rješavaju viška energije.

Imajući u vidu sve navesene prednost boravka u prirodi, uprava škole je organizirala jesenji školski izlet za učenike Druge osnovne škole na izletište Stojčevac. Izlet je realiziran u tri dijela: najmlađi učenici su proveli dan u školskom dvorištu, učenici razredne nastave posjetili su Stojčevac u petak 7.10.2022, a učenici predmetne nastave, koji su u petak bili na on line nastavi, svoj izlet su imali u ponedjeljak 10.10.2022. Lijepo vrijeme nas je poslužilo tako da su naši učenici mogli uživati u prirodnom amijentu ovog izletišta.

Dok su se prvačići družili sa svojim učiteljicama u školskom dvorištu, malo stariji učenici su se uputili prema Stojčevcu, gdje su proveli nekoliko sati u igri i zabavi pod budnim okom svojih učiteljica. Izlet je prošao u najboljem redu bez ikakvih problema, a tako je bilo i u ponedjeljak kada su na izlet krenuli učenici predmetne nastave.

Krenuli smo u jutarnjim satima iz školskog dvorišta i šetajući u koloni stigli do odredišta. Na uređenim površinama našeg Stojčevca učenici su brzo pronašli mjesto za odmor i užinu, a potom su u igri i zabavi proveli dio dana u pratnji svojih razrednika. Bilo je lijepo vidjeti nasmijana lica razigrane djece. Igralo se odbojke, fudbala, ganje, žmire… Malo smo i prošetali po Stojčevcu i uživali u prirodnim ljepotama koje nam pruža.

Pred polazak smo se potrudili da ostavimo izletište čisto i uredno, a potom smo se u koloni vratili u školsko dvorište, čime je naš jesenji izlet okončan. Ovom prilikom želimo pohvaliti naše učenike za primjerno ponašanje! Nadamo se da ćemo uskoro opet imati priliku za boravak u prirodi našeg lijepog zavičaja.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA – Jesenji izlet razredne nastave

FOTOGALERIJA – Jesenji izlet predmetne nastave