KINO PROJEKCIJA U DRUGOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Datum objave: 6.12.21 Objavio: Rialda Bibuljica

U petak 12.11.2021. godine upriličena je kino projekcija za učenike, korisnike usluga produženog boravka. U multimedijalnoj sali škole za njih je organizirana projekcija dugometražnog animiranog filma “Knjiga o džungli”.

Naime, zbog trenutne epodemiološke situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 nismo u mogućnosti učenicima priuštiti organiziranu posjetu kinu, pa smo na ovaj način željeli to nadomjestiti. Voditeljica produženog boravka Fatka Subašić, u saradnji i dogovoru sa članovima Uprave škole, organizirala je i pripremila projekciju animiranog filma, kako bi na taj način pokušala djeci pružiti jedno lijepo druženje i novo iskustvo, a sve s ciljem da djeca u najmanjoj mogućoj mjeri osjete promjene koje nam je neminovno nametnula sama pandemija.

Djeca su uživala u crtanom filmu, ambijentu i jednoj drugačijoj atmosferi.

Po završetku filma u multimedijalnoj sali škole je organizovan i ručak za učenike, korisnike usluga produženog boravka, što je također bilo jedan novitet koji im je uveliko godio i izmamio osmijeh na licima. Nadamo se da će se doba pandemije uskoro okončati kako bismo sa našim učenicima ponovo mogli posjećivati kulturne ustanove.

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA