KINO PROJEKCIJA ZA UČENIKE NAŠE ŠKOLE

Datum objave: 17.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

Ukidanjem epidemioloških mjera i preporuka, odgojno-obrazovni rad u našoj školi realizira se kao u vremenu prije pandemije COVID-19. To je značajno za sve nas, pogotovo za naše učenike koji su dugo bili uskraćeni slobodnog druženja s vršnjacima, odlaska na izlete i u posjete. Posjeta kinu je našim učenicima omiljena aktivnost i prilika da prošire znanje iz medijske kulture.

Učenici od I do IV razreda su krajem maja i početkom juna, u tri različita vremenska termina, posjetili Multimedijalni centar na Ilidži – “Kino Igman“, u pratnji svojih učiteljica, asistenata i naše pedagogice. Imali su priliku uživati u projekciji animiranog  filma ”Crvena panda“. Djeca su s oduševljenjem pratila avanture glavne junakinje. Naime, ovaj animirani film u središtu radnje ima djevojčicu Mei Lee koja se pretvara u ogromnu crvenu pandu kada je pod stresom ili kada je jako uzbuđena (što je gotovo stalno). I kao da promjene u njenim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njena pretjerano zaštitnički nastrojena majka Ming, nikad nije daleko, što je veoma nezgodna stvar za svakog tinejdžera.

Učenici su zaista uživali u kvalitetnoj projekciji na velikom platnu i druženju. S nestrpljenjem očekujemo sljedeću priliku za ovakav vid edukacije.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA