LIJEPA PRIČA IZ PRODUŽENOG BORAVKA

Datum objave: 22.01.24 Objavio: Rialda Bibuljica

29.12.2023.godine, povodom Dana dječije radosti, u prostorijama produženog boravka organizovan je niz aktivnosti sa ciljem uveseljavanja učenika korisnika produženog boravka. Jedna od aktivnosti koju želimo posebno istaći i koja ima poseban značaj jeste “Secret Santa” (Tajni Djed Mraz).

Naime, aktivnost se sastoji u tome da sva djeca napišu svoje ime na papirić, svi papirići se stave u šešir, a onda svako dijete izvlači jedan papirić iz šešira. Papirić/ime koje se izvuče je ime druga ili drugarice kojem treba darovati poklon tako da taj drugar ne zna ko ga je izvukao. Poklon se kupuje i predaje u najvećoj tajnosti kako niko ne bi mogao ni naslutiti kome je neki poklon namijenjen i od koga je. Cilj ove aktivnosti jeste, prije svega, da se djeca zabave, a zatim da se međusobno bolje upoznaju, jer da bi nekome nešto poklonili moramo ga upoznati i znati njegove želje i interese.  Ova aktivnost, također, razvija osjećaj i potrebu za darivanjem i želju da se obraduje drugi. Aktivnosti su organizovane u vrlo lijepom ambijentu produženog boravka koji je ovih dana odisao prazničnim duhom i veseljem.

Kako bi dječija radost bila potpuna,  prostorije produženog boravka posjetio je i Djed Mraz. Tu važnu ulogu je na sebe preuzeo učitelj Muhamed, što je kod djece izazvalo posebnu radost i zabavu, jer je učitelj odjednom dobio jednu novu, za njih vrlo važnu ulogu. Djeca su istinski uživala u svakom trenutku i u svojim poklonima, a posebnu čar svemu je dalo i njihovo pretpostavljanje ko od drugara je  baš njihov Secret Santa, ko od drugara je baš njih obradovao poklonom koji su dobili.

Pripremile: Fatka Subašić i Amra Mešić

FOTOGALERIJA