MINISTRICA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO POSJETILA DRUGU OSNOVNU ŠKOLU

Datum objave: 9.01.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo kontinuirano pruža podršku svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo. Novčanu podršku u iznosu od 7.007,08 obezbijedili su i našoj školi za opremanje i nabavku opreme za kuhinju u produženom boravku.

Nabavka je podrazumijevala kupovinu: aparata za kuhinju, radni stol inoks, zidna polica inoks, inoks sudoper. U znak zahvalnosti, uputili smo poziv uvaženoj ministrici, gospođi Naidi Hota-Muminović da upriliči posjetu našoj školi u srijedu, 28. 12. 2022. godine, kako bi prisustvovala svečanom otorenju i puštanju u rad novoopremljene kuhinje u produženom boravku. Ministrica se odazvala našem pozivu i u ugodnoj atmosferi razgovarala je sa našim direktorom, koji je ministrici tom prilikom u ime Kolektiva i u svoje lično ime zahvalio na iskazanoj podršci u realizaciji brojnih projekata u našoj školi, a koji su podrazumijevali: upošljavanje članova mobilnog stručnog tima za podršku inkluziji i to: psihologa, logopeda i defektologa, asistenata u odjeljenju, zatim nabavku besplatnih udžbenika za učenike od 5. do 9. razreda, opremanje kabineta informatike novom računarskom opremom, odobravanjem novčanih sredstava u iznosu od 7.000,00 KM za izradu izvedbenog projekta  JU „Druge osnovne škole“, te infrasturkturnim renoviranjem, uređenjem i opremanjem kabineta biologije, hemije i fizike, kao i nabavkom cjelokupne neophodne opreme u iznosu od cca 200.000 KM, koja će omogućiti realizaciju nastavnog procesa za učenike naše škole primjenom STEM modela u podučavanju. Tom prilikom, ministrici je uručena i zahvalnica. Zbog iznimne važnosti i velikog doprinosa željeli smo ministrici u ime učenika naše škole iskazati veliku zahvalnost i to je učinio naš učenik IX-1 razreda Elvin Tahirović sa izraženim posebnim talentom i darom za pisanu riječ. Elvin je tim povodom napisao pjesmu ministrici Naidi Hota-Muminović u znak zahvalnosti, koju vam donosimo u cjelosti:

 Imam jedan čudan dar

Imam čudan dar, svemu dajem rime,

o životu pišem, ponosim se time.

 

Ovog puta tema jedno važno mi je lice,

odnosi se na Vas, naša ministrice.

 

Učite nas zdravoj hrani i zdravom životu,

dao Bog da u zdravlju doživite stotu!

 

Vi ste dokaz da je do nas nekom ipak stalo,

Što pazite na nas djecu, nadu nam je dalo.

 

Stoga i ja Vama  želim dati obećanje.

Idem uz Vas sve do cilja, a cilj je blagostanje.

 

Ministrica je provela ugodno vrijeme u našoj školi družeći se sa uposlenicima škole i mladim pjesnikom Elvinom, i tim povodom uputila riječi:

„Otišla sam u Drugu osnovnu školu u Hrasnicu da upoznam mladog pjesnika. Ponovo sam se uvjerila da kada porodice i škola rade zajedno nema prepreka koje se ne mogu savladati. Direktor Almir Ćesko predvodi Kolektiv vrijednih profesionalaca, koji vole biti u misiji. Oni znaju šta im je povjereno i ništa im nije teško za dobrobit učenika.“

Svoj boravak ministrica je završila obilaskom školskih prostorija pri čemu nije krila oduševljenje realizovanim projektima, čiju realizaciju nije finansiralo Ministarstvo, a koju su realizirali uposlenici i Uprava škole.

Zahvaljujemo se ministirici Kantona Sarajevo Naidi Hota-Muminović na izdvojenom vremenu da posjeti našu školu i veliku zahvalnost upućujemo za sav doprinos i podršku u proteklom periodu.

Pripremila: Irma Pamuk – Fejzić

FOTOGALERIJA