NABAVKA PROFESIONALNE KUHINJSKE OPREME U PRODUŽENOM BORAVKU

Datum objave: 25.01.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Druga osnovna škola uvijek želi pružiti najbolje uvjete svojim učenicima. Kontinuiranim radom  nastojimo da naši učenici imaju ugodan, siguran i kvalitetan boravak u školi. Vrlo važno nam je da pored kvalitetnog odgojno-obrazovonog i nastavnog procesa našim učenicima obezbijedimo i kvalitetnu i oraganiziranu ishranu vodeći se najsigurnijim standardima. Jedan od takvih standarda upravo je implementiran u našem produženom boravku.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo na čelu sa ministricom Naidom Hota-Muminović podržali su projekat nabavke profesionalne kuhinjske opreme koja će zadovoljiti visoke standarde sistema za sigurnost hrane HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) i obezbijedili novčana sredstva u iznosu od 7.007,08 KM. Nabavljena je profesionalna kuhinjska oprema i  to: inoks stolovi, sudoperi, zidne konzole, zatim profesionalne kuhinjske mašine: frižider i mašina za pranje posuđa.

Ovom nabavkom našim učenicima koji borave u produženom boravku bit će omogućena priprema zdrave i kvalitetne ishrane što nam je bio i krajnji cilj.

Zahvaljujemo se Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i ministrici Naidi Hota-Muminović za podršku i što su prepoznali značaj ovog projekta.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA