NABAVKA SSD DISKOVA ZA CENTRALNE JEDINICE

Datum objave: 30.01.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Ljudski i informacijski resursi se smatraju najvažnijim vrijednostima škole. Istraživanja u svijetu pokazuju da su računari efikasna nastavna sredstva koja omogućavaju kontrolu, regulisanje, upravljanje nastavom i učenje putem stalne povratne veze koja ima snažnu motivacijsku moć i koja predstavlja osnovu sistema vrednovanja i realnijeg ocjenjivanja učenikovog rada.

U sklopu nabavke računarske opreme za osnovne škole, koje je obezbijedilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, ovog puta, sredstva su izdvojena i za nabavku i unaprijeđenje postojeće računarske opreme u informatičkim kabinetima ugradnjom novih SSD diskova. Naša škola je dobila 20 SSD diskova koji su ugrađeni u centralne jedinice. Ovom nabavkom unaprijeđen je odgojno-obrazovni i nastavni proces, a časovi informatike će biti kvalitetniji i uspješniji.

Ovim putem se želimo zahvaliti Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i ministrici Naidi Hota-Muminović na ovoj značajnoj donaciji uz nadu da će i dalje pružati podršku u stvaranju što boljeg i kvalitetnijeg obrazovanja, jer:

Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možete promijeniti svijet.

Nelson Mandela

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA