NAŠI UČENICI OBILJEŽILI VAŽNE DATUME

Datum objave: 27.11.21 Objavio: Rialda Bibuljica

Učenici III-1 odjeljenja, kao i svi ostali učenici naše škole, vrijedno rade i usvajaju nova znanja. Prethodnih dana su, u sklopu nastavnih sadržaja, obilježili  tri važna datuma: Svjetski dan origamija (11. novembra), Svjetski dan ljubaznosti (13. novembra) i Svjetski dan djeteta (20. novembra).

Svjetski dan origamija – tradicionalne  japanske vještina kreiranja modela od papira-  iskoristili su da se zabave i nauče oblikovati origami kovertu. Učenici su pomno pratili upute  kako savijati papir, i uz pomoć učiteljice, korak po korak napravili origami koverte raznih boja. Osmijeh na kraju završenog zadatka je pokazao njihovo zadovoljstvo postignutim kreativnim uspjehom.

Učenici ovog odjeljenja uvijek paze  kako se ponašaju  i odnose  jedni prema drugima. Na Svjetski dan ljubaznosti odlučili su biti iznimno ljubazni jedni prema drugima, te ljubaznost prikazati djelima.  Birali su lijepe riječi, pisali ih na papirima i ukrašavali. Ponovili su ono što već znaju i primjenjuju, a to je da  LIJEPA RIJEČ I GVOZDENA VRATA OTVARA.

Na Svjetski dan djeteta, odlučili su napisati pismo drugu ili drugarici iz razreda sa porukama kojima će  ih pohvaliti i opisati  njihovu posebnost.

Svaki učenik je izvukao papirić sa imenom djeteta iz razreda, a zatim napisao kratko pismo. Učenici su pronalazili dobre osobine svojih drugara i zapisivali ih. Uživali su do samog kraja, iščekujući od koga će dobiti pismo i šta će u njemu pisati. Pisma i papire lijepih riječi sa prethodne radionice  su stavili u origami koverte i poklonili jedni drugima.

Našim učenicima želimo da budu sretni i veseli svaki dan u godini, da im se ostvare svi snovi i želje, kao i da što duže ostanu vesela i razigrana djeca.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA