OBILJEŽAVANJE BITKE ZA STOJČEVAC

Datum objave: 5.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Dana, 15. 5. 2023. godine, obilježena je 31. godišnjica Bitke za Stojčevac. Oni najhrabriji, njih 67 šehida i poginulih boraca zajedno sa svojim saborcima 14. i 15. maja 1992. godine, odbranili su naš teritorij od agresora. Danas, u njihovu čast, otkriveno je spomen-obilježje koje će biti svjedok budućim generacijama da je ovih 67 ljudi dalo svoje živote da bismo mi danas živjeli u slobodi.

Otvaranje spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima uveličali su i naši učenici prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Program je obilježen muzičkim numerama Kad procvatu behari i Moja domovina u izvedbi našeg hora. Suru Ihlas proučio je naš učenik Danin Memija, a prevod sure učenik Nidal Memija. Proučena je i ilahija Nemoj žaliti suzama. Ovaj poseban kulturno-umjetnički program upotpunio je i naš pjesnik Elvin Tahirović svojom pjesmom U čast poginulim borcima.

Ovim putem zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim nastavnicima koji su učestvovali u obilježavanju ovog posebnog dana. Ovim činom naša škola je izrazila poštovanje i ukazala na važnost prenošenja i njegovanja kulture sjećanja obilazeći mjesta stradanja naših boraca i heroja, kako bi se sačuvala istina o onome šta se dešavalo.

Pripremila: Irma Pamuk-Fejzić

FOTOGALERIJA