OBILJEŽAVANJE TRIDESETE GODIŠNJICE BITKE ZA STOJČEVAC

Datum objave: 2.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U nedjelju, 15.05.2022. godine, prigodnim kulturno-historijskim programom na Stojčevcu je obilježena trideseta godišnjica legendarne bitke za ovaj prostor. U prisustvu boraca, članova porodica šehida i poginulih boraca, predstavnika Općine Ilidža, učenika i brojnih građana, proučena je Fatiha i položeno cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima.

“Trideseta godišnjica obilježavanja Dana bitke za Stojčevac u svakom od nas budi uspomene na rat, na naše voljene koji su svoje živote i dijelove tijela ugradili u naš opstanak. Ono što me raduje i veseli, jeste da smo ovu jubilarnu godišnjicu bitke kojom je odbranjen ratni put preko Igmana, obilježili na Stojčevcu čiji je izgled posve promijenjen u odnosu na prošlu godinu”, kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Učenici Druge osnovne škole su dali svoj doprinos u obilježavanju Dana bitke za Stojčevac. Pripremili su i izveli tri tačke u okviru kulturno-umjetničkog dijela ove manifestacije.

  • Hor i orkestar su izveli muzičku numeru “Moje Sarajevo“, a istu su pripremili s nastavnicom Dijanom Rogić.
  • Učenici četvrtog razreda su izveli numeru “Bosnom se i ova rijeka zove“, a pjesmu su pripremili s učiteljicom Memija Eminom.
  • Učenik osmog razreda, Elvin Tahirović, pročitao je svoju pjesmu “Ja biram Bosnu“.

Učešće na ovoj manifestaciji u ime naše škole, osim pomenutih nastavnika, također su uzeli: direktor škole Almir Ćesko, pomoćnik direktora Emil Kalić, pedagog škole Indira Memić i nastavnik Fahrudin Bičo.

Nećemo i ne smijemo nikada zaboraviti šehide i poginule borce koji su dali svoje živote za slobodu i odbranu ove teritorije i cijele BiH.

Pripremila: Vildana Jahić

FOTOGALERIJA