OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI BIH

Datum objave: 30.11.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Država je kada te drže“, kaže Josip Pejaković, a mi našu državu držimo u svojim srcima. Veselimo se njenim pobjedama, brinemo za njene nevolje i slavimo njene praznike. Tako smo u četvrtak 23.11.2023. godine u velikoj sali Druge osnovne škole svečano obilježili Dan državnosti drage nam domovine.

Učenici i njihovi nastavnici/učiteljice su pripremili bogat i raznovrstan program koji je po običaju započeo intoniranjem državne himne. Potom su uslijedile izvedbe hora, recitatora, plesnih i dramskih tačaka. Veliki broj posjetilaca i naši mlađi drugari iz razredne nastave bili su oduševljeni pripremljenim programom i odabranim sadržajima. O Bosni i Hercegovini se pjevalo, recitovalo, glumilo, maštalo.

Nakon uspješno realizirane priredbe, želimo se zahvaliti svim učesnicima u pripremi ovog programa, scenografije i prostora, kao i našim učenicima i njihovim nastavnicima/učiteljicama na odlično pripremljenim i izvedenim tačkama. Zahvaljujemo se i brojnoj publici koja je svojim odazivom uljepšala ovaj svečani događaj!

Domovino, želimo ti sretan rođendan!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA