ODRŽANO OPĆINSKO TAKMIČENJE U PLIVANJU

Datum objave: 31.10.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U četvrtak 25.10.2023. godine održano je prvo općinsko takmičenje u plivanju ILIDŽA SWIM koje je organizirano u saradnji Općine Ilidža i Kluba vodenih sportova DAMI. Takmičenje se održavalo na zatvorenom bazenu Hotela Hollywood, a natjecali su se učenici ilidžanskih osnovnih škola uzrasta od 6. do 9. razreda.

Učešće u takmičenju uzeli su i učenici naše škole: Adin Kovačević, Adin Čolak, Tarik Lokvančić, Tarik Voloder, Davud Milišić, Bakir Laličić, Ajša Botulja, Hana Mahmutović, Hena Hodžić,  Amina Došljak i Nejla Tutun predvođeni nastavnikom Mirzom Valjevcem. U konkurenciji od 10 škola i preko 80 učenika koji su uzeli učešće u takmičenju, naši učenici su zablistali u punom sjaju i ostvarili značajne rezultate. U konkurenciji učenika osmog razreda naš Davud Milišić osvojio je 1. mjesto, a u kategoriji devetih razreda Hana Mahmutović i Tarik Voloder zauzeli su 3. mjesto!

Direktor Ćesko Almir upriličio je svečani prijem za takmičare i tom prilikom svim učesnicima takmičenja iskazao zahvalnost i čestitke na uspješnom predstavljanju Druge osnovne škole.

Čestitamo svim našim učenicima na uspješnom predstavljanju škole i želimo im još puno uspješnih takmičenja i osvojenih trofeja!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA