OGLEDNI ČAS IZ MATEMATIKE

Datum objave: 2.01.21 Objavio: Rialda Bibuljica

OGLEDNI ČAS  IZ MATEMATIKE

U okviru individualnog stručnog usavršavanja, nastavnica razredne nastave Mediha Kadrija je realizovala ogledni čas iz Matematike. Čas je realizovan 17.12.2020. godine u I-3 razredu.

Učenici su imali priliku usvajati nova znanja o brojnosti skupa, tenaučiti čitati i pisatibroj tri. Prepoznavali su skupove od tri elementa, te uočavali značaj brojanja. Brzo i tačno su opažali i procjenjivali. Pamtili su i logički zaključivali, te povezivali stečeno znanje u praksi. Shvatili su važnost brojanja u svakodnevnom životu, te na taj način razvili interes za neposrednu okolinu. Pravili su i obilježavali različite skupove. Zanimljivi zadaci, uz interesantne aplikacije, učenicima su bili odlična motivacija za rad. Ponavljali su usvojena znanja o skupovima, njihovom formiranju, brojanju i brojevima. Samostalno, brzo i tačno su rješavali zadatke.

Učili su kroz igru, uz korelaciju s drugim nastavnim predmetima. Brzo i tačno su opažali i logički zaključivali. Pokazali su pozitivan odnos prema radu, spretnost i urednost.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj učiteljici!

 Pripremila: Emina Memija

FOTOGALERIJA