OGLEDNI ČAS IZ BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI, HRVATSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI, SRPSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Datum objave: 1.06.22 Objavio: Rialda Bibuljica

U četvrtak 19.5.2022. godine održan je ogledni čas iz predmeta bosanski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost, srpski jezik i književnost u odjeljenju VI-3 razreda. Realizator časa bila je nastavnica Izeta Aljović, a nastavna oblast bila je književnost. U okviru ove nastavne teme interpretirana je narodna anegdota Ero s onog svijeta. Čas je bio vrlo zanimljiv i dinamičan, a učenici su svojom aktivnošću i znanjem doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji.

Tokom časa, nastavnica je vođenim pitanjima usmjeravala učenike da sami prepoznaju odlike narodne književnosti na obrađenom djelu, te sa učestvuju u analizi narodne anegdote. Prilikom karakterizacije likova raspravljalo se o tome kada je dozvoljeno lagati i na koji način je moguće doći do sredstava za život. Korištenjem različitih metoda i sredstava, te grupnog rada kao oblika nastavne organizacije, nastavnica Izeta je ostvarila sve zadane ciljeve časa. 

Ovom oglednom času prisustvovali su direktor škole Almir Ćesko, pomoćnik direktora Emil Kalić, pedagogica Indira Memić i psiholog Alisa Mehmedspahić.

Čestitamo nastavnici Izeti Aljović na uspješno realiziranom oglednom času i želimo joj puno uspjeha u životu i radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA