OGLEDNI ČAS IZ GEOGRAFIJE

Datum objave: 17.05.21 Objavio: Rialda Bibuljica

U srijedu 5.5.2021. godine održan je online ogledni čas iz geografije u odjeljenju osmog razreda putem platforme Office 365. Realizator časa bio je nastavnik Fahrudin Bičo, a čas je osmišljen u vidu kviza „Geografski pregled Amerike“ čiji cilj je bio ponoviti usvojeno gradivo o američkom kontinentu.

Za učestvovanje u  kvizu na ovom času učenici su koristili micro:bit  i time povezali gradivo geografije sa usvojenim znanjima iz informatike. Kroz deset pitanja učenici su sa nastavnikom ponovili zanimljive i korisne informacije o obilježjima Sjeverne i Južne Amerike, njihovim geografskim, klimatskim, političkim,etnografskim i drugim osobenostima. Učenici su imali na raspolaganju po pet „života“ koje bi gubili pogrešnim odgovorima. Najuspješniji učenici su zaslužili ocjene.

Ovaj čas ponavljanja i utvrđivanja gradiva osmišljen je na vrlo zanimljiv i djeci prihvatljiv način, pa su ishodi ovog časa u potpunosti ostvareni. Vesela takmičarska atmosfera i natjecanje u znanju obilježili su svih 30 minuta časa. Oglednom času su prisustvovali direktor škole Ćesko Almir i pomoćnik direktora Kalić Emil. Čestitamo nastavniku Fahrudinu Biči na ovom zanimljivom i interaktivnom času i želimo mu još mnogo uspjeha u daljem radu!