OGLEDNI ČAS IZ HEMIJE

Datum objave: 26.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

U srijedu 10.5.2023. godine realiziran je ogledni čas iz predmeta Hemije u odjeljenju IX-1 razreda. Realizator časa bila je nastavnica Sena Beširović, a nastavna jedinica je nosila naziv: „Ksantoproteinska i biuretska reakcija – laboratorijska vježba“.

Hemičare uvijek zamišljamo kao neke čarobnjake iz crtanih filmova čiji rad obično završava nekom eksplozijom. Ovaj čas nije izgledao tako, niti je završio eksplozijom, ali su učenici imali priliku samostalno izvoditi oglede i uočavati reakcije koje se u njima pojavljuju. To je bila prilika da pokažu ranije usvojena znanja o različitim vrstama hemijskih reakcija. Čas je bio izuzetno zanimljiv i koristan, kako za učenike, tako i za posmatrače, članove uprave škole.

Hemijski procesi odvijaju se u nama i svuda oko nas. Izučavajući prirodne nauke otkrivamo mnogo o svijetu koji nas okružuje i ta znanja možemo upotrijebiti za dobrobit svoga i života svih ljudi. Nadamo se da će ovakvih časova primjene stečenog znanja u budućnosti biti više.

Želimo čestitati nastavnici Seni Beširović na uspješno realiziranom oglednom času, te pohvaliti rad učenika IX-1 odjeljenja. Želimo im mnogo uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović

FOTOGALERIJA