OGLEDNI ČAS IZ MATEMATIKE

Datum objave: 26.06.23 Objavio: Rialda Bibuljica

Matematika je zanimljiva, ali i vrlo zahtjevna disciplina koja prolazi kroz sve sfere ljudskog života. Također, izučavanje ovog nastavnog predmeta jednima je teškoća, a drugima predstavlja izazov i zadovoljstvo. U utorak, 23.5.2023. godine u našoj školi održan ogledni čas iz Matematike kojim je rukovodila nastavnica Mirsada Saračević Karahmet.

Nastavni sat je realiziran u odjeljenju VIII-3 razreda, a nastavna jedinica bila je „Obim i površina mnogougla“. Planirani tip časa bio je vježbanje i ponavljanje. Učenici su bili vrlo aktivni i pokazali zavidan stepen znanja.

Ciljevi ovog časa bili su da učenici savladaju dio gradiva iz oblasti geometrije i da uoče vezu između obrađenih sadržaja i svakodnevnog života. Rješavanjem matematičkih zadataka razvija se sposobnost mišljenja i povezivanja različitih pojmova, kao i mnogi drugi mentalni procesi.

Želimo istaći da je nastavnica Mirsada na zanimljiv i kreativan način pripremila i realizirala ovaj čas te ostvarila sve planirane zadatke. Koristeći se savremenim metodama i oblicima rada, učinila je rad na času zabavnim i uspješnim za sve učenike. Času su, kako je i uobičajeno, prisustvovali članovi uprave škole.

Čestitamo nastavnici Mirsadi na uspješno realiziranom oglednom času i želimo joj još mnogo uspjeha u daljem radu!

Pripremila: Selma Bećirović